E-ticaret mağazanız varsa Google Merchant kavramını yakından biliyor olmanız önemlidir. Hedefinizdeki dönüşümleri kazanmanızı sağlayan bu kavram, müşterilerinize ürünlerinize dair bilgiler verir. Bu makalede Google Merchant nedir sorusuna yanıt vereceğiz. Yazımızı takip ederek işletmenizi öne çıkaracak tüyoları bulabilirsiniz.
Google Merchant Nedir Nasıl Kullanılır?
Google Merchant, 2010 yılında fiyat karşılaştırma ve ürün bulma uygulaması Google Shopping ile hayatımıza girmiştir. Alışveriş reklamları oluşturan Google Merchant’ın temel amacı, işletme ürünlerinin Google alışveriş aramalarında görünmesini sağlamaktır. Örneğin ürün fotoğrafı ve fiyat bilgisi gibi konuları tüketicilerin karşısına çıkarmayı amaçlar.
Platform, aynı zamanda Google My Business ve Google Ads gibi Google servislerine entegre bir şekilde çalışmaktadır. Şunun altını çizmeliyiz ki Google Merchant ürünlerin satıldığı çevrimiçi bir platform değildir. Alışveriş yapan kişilerin ürünlerinizi ve ürün bilgilerini bulabilecekleri online listeleme servisidir.
Bu platform Google alışveriş reklamları inşa etme konusunda geniş bir özelleştirme imkanı sunar. Bu bakımdan e ticaret işletmesi olarak ürün performansınızı artırmak ve strateji geliştirmek için Google Merchant’i kullanabilirsiniz.
Google Merchant Avantajları
Google Merchant Center, işletmelerin popülerliğini artıran önemli bir dijital platformdur. Bu platformun işletmelere sunduğu avantajları aşağıdaki gibi özetleyebiliriz:
- Özelleştirilmiş ürün data sayfalarını içe aktarma
- Ürün verilerini kolayca düzenleme
- Alışveriş feed’inde yayınlanan ürün bilgilerini optimize etme
- Reklam stratejilerinizi yönetme
- Google servisleri ile entegre çalışma
- Farklı pazarlama kampanyaları kurgulama
Google Merchant Center Ücretli Mi?
Google Merchant nedir sorusunun merak edilen konulardan ücretli olup olmadığıdır. Bu servis ücretsizdir örneğin bedava hesap açabilirsiniz ve uygulamayı ücretsiz kullanabilirsiniz. Ancak reklam verdiğiniz zaman tüketicilerle etkileşime girdiğiniz ölçüde ücretlendirmeye tabidir.
- Ücretlendirme tarifelerinden biri tıklama başına maliyettir. Bu tarifede kullanıcılar reklamlarınıza tıkladıkları zaman bütçenizden ödeme alınır.
- Bir diğer tarife ise etkileşim başına maliyettir. Bu tarifede ise kullanıcıların reklamınızla etkileşime girme şekline göre bütçenizden ödeme yaparsınız. Örneğin kullanıcılar reklamınızı genişlettiklerinde/kaydırdıklarında veya reklamınıza belli bir süreden daha fazla baktıklarında ücretlendirilirsiniz.
Google Merchant Kampanya Yönetimi
Google Merchant ile başarılı sonuçlar almak isterseniz bu sistemi eticaret satış arttırma stratejinize entegre edin. Eğer kâr marjınızı artırmaya odaklı yöntemlerimizden yararlanmak isterseniz uzman ekibimizle iletişime geçin. Google Premier Partner Reaktif Dijital ile daha önce kanıtlanan stratejik yaklaşımlar ile siz de işletmenizi büyütün.