Her işletme Google’da ilk sayfada çıkmaya imrenerek bakıyor. Çünkü dijital pazarlama söz konusu olduğunda Arama Motoru Optimazasyonu (SEO) kraldır. Sosyal medya veya e-posta pazarlaması gibi diğer yöntemler kârınızı artırabilirken, hiçbir şey arama sonuçlarında en üst sıralarda yer almakla karşılaştırılamaz. Eğer işletmenizi organik olarak büyütmek ve reklam masrafı olmadan müşterilerinize tanıtmak isterseniz bu konudaki lideri yani Google arama sonuçlarını takip etmelisiniz. Siz de sitenizi üst sıralara taşıyın ve ziyaretçi sayınızı daha önce hiç olmadığı kadar artırın.
Yazıyı Okumadan , Sektörünüz için Google En Üst Sıra Kaç TL Öğrenmek İsterseniz Formu Doldurun
Sitenizi Üst Sıralara Taşıyın Ama Nasıl?
Ancak Google, sitelerin ön sayfalarda nasıl sıraladığı konusunda oldukça ihtiyatlı davranıyor. Bununla birlikte, araştırma ve algoritma güncellemelerinden sonra meydana gelen değişikliklere dayanarak neyin işe yarayıp neyin yaramadığını anlamak oldukça kolaydır. Dolayısıyla bir işletme olarak, web sitenize trafik çekmek için Google arama sonuçlarını nasıl optimize edeceğinizi bilmeniz gerekir. Neyse ki Google’da nasıl daha üst sıralara çıkacağınızı yalnızca 6 kolay adımda açıklayabiliriz
Birinci Adım: Anahtar Kelime Araştırması Yapın
Sitenizdeki herhangi bir şeyi optimize etmeden önce, hangi anahtar kelimeler için optimizasyon yaptığınızı bilmeniz gerekir. Aksi halde, zor durumda kalırsınız ve çabalarınız boşa gider. Anahtar kelime araştırması, hangi kelimelerde çıkmak istediğinizi belirlemenizi sağlar ve doğru yere odaklanma şansı verir.
Araştırmanızı yürütürken takip etmeniz gereken bazı temel ipuçları:
- Geniş Başlayın ve Daha Niş Olun: Öncelikle genel terimler ve ifadeler için arama hacimlerini inceleyin. Ardından sizi detaylandıran anahtar kelimelere bakın, böylece ilk beş sırada yer almak daha kolay olur.
- Hacim Trendlerine Dikkat Edin: Bazı anahtar kelimeler zamanla daha popüler olurken bazıları daha az talep görür. Uzun vadeli başarı için değerli olup olmadığını belirlemek için bir anahtar kelimenin geçmişine dikkat edin.
- Diğer Sorular Menüsüne Göz Atın: Google, anahtar kelime araştırmanız için ek materyal sağlama konusunda harikadır. Kullanıcıların hedef anahtar kelimeniz hakkında sorduğu sorulara bakarak onların amacını anlayabilir ve buna göre ikincil anahtar kelimeleri seçebilirsiniz.
İkinci adım: Değerli İçerikler Oluşturun
Google kullanıcıya değer sağlayarak bir numaralı arama motoru haline geldi. Örneğin, birisi yaklaşan bir seyahat için uçuş bilgisi arıyorsa Google onun muhtemelen en iyi teklifi istediğini bilir. Kişi aynı zamanda otel konaklaması veya nihai varış noktasında ne yapılacağına dair önerilerle de ilgilenebilir. Bu amaçla Google, tonlarca değerli ve ilgili içeriğe erişim sunar.
Bu nedenle Google’da daha üst sıralarda yer almak için içeriğinizin mümkün olduğunca değerli olduğundan emin olmalısınız. Değerini doğrulamak için hedef demografinizi araştırmanız ve şu soruyu yanıtlamanız gerekir: “Bu etkileşimden ne elde etmek istiyorlar?” Buradan, hedef demografinizin otomatik olarak ilgisini çeken daha iyi bir site oluşturabilirsiniz. Son olarak, içeriğin yalnızca blog gönderilerinden ibaret olmadığını anlayın. Videolar, e-kitaplar, web seminerleri ve infografiklerin tümü optimize edilebilecek ve optimize edilmesi gereken içerik örnekleridir.
Üçüncü Adım: Bir Bağlantı Ağı Oluşturun
Google’ın bir siteyi yüksek sıralamaya sokmanın bir yolu da çok fazla geri bağlantıya sahip olup olmadığıdır. Geri bağlantılar, web sitenize çevrimiçi olarak diğer sitelerden verilen bağlantılardır. Örneğin, bir restoranınız varsa ve bir blogun “en iyiler” özet makalesinde listeleniyorsanız. Bir bağlantı ağı oluşturmaya gelince, diğer sitelerden ve bloglardan backlink isteme konusunda proaktif olmanız gerekir. Ayrıca bunların yasal olduğunu ve algoritmada herhangi bir soruna neden olmayacağını doğrulamanız gerekir.
Örneğin, bir sitenin süresi dolmuş bir güvenlik sertifikası varsa, muhtemelen arama sonuçlarında hiç görünmeyecektir. Backlinklere ek olarak, hem iç hem de dış sayfalara da bağlantı vermeniz gerekir. Makalenizde ne kadar çok dahili bağlantı varsa, web sayfalarınızın dizine eklemesi o kadar kolay olur.
Dördüncü Adım: Sayfa Yükleme Hızını Artırın
Hiç kimse bir sayfanın yüklenmesini beklemekten hoşlanmaz ve araştırmalar, ziyaretçilerin %25’inin, itibarı ne olursa olsun, yüklenmesi 4 saniyeden uzun süren bir web sitesini terk ettiğini göstermektedir. Bir sayfanın yüklenmesi 5 saniye sürerse, iki saniyede yüklenen sayfaya kıyasla hemen çıkma oranı dört kat artar. Yüksek bir hemen çıkma oranı Google’ın bir sayfayı görme biçimini etkiler ve bu da SERP’deki sıralamasını olumlu hale getirir. Google PageSpeed Insights aracını kullanarak sayfa yükleme hızınızı ölçebilirsiniz. Hızlı yüklenen bir sayfa için ortalama puanın 90-100 olması gerektiğini ifade edelim.
Beşinci Adım: SEO Sağlık Durumunu Ölçün!
Sitenizin Seo durumunu sürekli olarak sorgulayın. Bunu yapmak için Google’ın sunduğu Analytics ve Search Console gibi ücretsiz araçları kullanabilirsiniz. Bu iki araç ile sitenizin hangi anahtar kelimelerde çok iyi performans gösterdiğini ve hangi kanallardan ziyaret aldığını hemen anlayabilirsiniz. Daha sonra stratejinizi de bu veriler üzerine kurarak daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz.
Altıncı Adım: Web Sitenizi Mobil Cihazlar İçin Optimize Edin
Web sitenizin mobil uyumlu olması gerekmektedir. Çünkü artık internete giren insanların büyük çoğunluğu telefonlarını kullanıyor. Bu bakımdan olmazsa olmaz özelliklerden biri de mobil uyumlu bir internet sitesidir. Aynı zamanda Google, mobil optimizasyonu bir sıralama faktörü olarak kabul eder, bu nedenle mobil kullanıcılara kusursuz bir tarama deneyimi sunmak çok önemlidir.
Web sitenizin duyarlı olduğundan, hızlı yüklendiğinden ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip olduğundan emin olun. Ayrıca yazı tipi boyutu, formların doldurma ve giriş alanlarının mobil uyumlu olmasını da optimize edin.
İşletmenizi En Yukarıya Taşıyın!
Siz de dijital varlığınızı yükseltmek ve online görünürlüğünüzü artırmak için yukarıdaki yöntemleri takip ederek sitenizi üst sıralara taşıyın. Bu arada özelleştirilmiş SEO hizmeti ve çözümleri için ekibimizden profesyonel destek alabilirsiniz. Arama motorlarına uygun stratejilerimiz, web sitenizin organik trafiğini artırmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda rekabet avantajı sağlayarak işinizi daha görünür hale getirir. Reaktif Dijital ile etkili ve sürdürülebilir SEO sonuçları elde edip işletmenizi büyütebilirsiniz.
Aşağıdaki telefon numaralarından ya da Reaktif Dijital canlı destek üzerinden bilgi alabilirsiniz.
Tel: 0(232) 445 9010
Whatsapp: 0(553) 842 70 12